Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μάφιν καρύδας

Σχετικά με τη συνταγή

Τα μάφιν καρύδας είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τις τροπικές γεύσεις της καρύδας με την ανακούφιση των φρέσκων μαφινών. Αυτά τα υγρά και τα αφράτα μάφιν είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ακόμα και ως γλυκό σνακ όλη την ημέρα. Ο συνδυασμός από ψημένες νιφάδες καρύδας και μια νότα βανίλιας δημιουργεί ένα ακαταμάχητο άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας και θα κάνει τα στόματα όλων να βουρκώνουν. Με τη χρυσοκαφέ κρούστα και την τρυφερή τους ψίχα, αυτά τα μάφιν είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της καρύδας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι

Τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι

Γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι

Ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
2

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε τα λαχταριστά, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μεζούρες και κουτάλια
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπάμε ή πιρούνι
– Φόρμα για μάφινς
– Μάφιν επένδυση ή σπρέι μαγειρικής
– Σχάρα ψύξης

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, καθώς προχωρήσουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε μια φόρμα για χάρτινη επένδυση ή αλείψτε την ελαφριά με μαγειρικό σπρέι.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι τα συστατικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τη γάλα καρύδας, το λιωμένο ανάλατο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Ρίξτε τα υγρά υλικά στο ξηρό μείγμα υλικών και διπλώστε τα απαλά μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι εντάξει.
5. Ρίξτε με κουτάλι τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου τα τρία τέταρτα.
6. Το ταξίδι τη φορά για μάφιν στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν.
7. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα muffins από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν να μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσετε εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα Muffins καρύδας είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, καθώς και την ανάμειξη της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος διαρκεί περίπου 18-20 λεπτά. Έτσι, μέσα σε ένα εκτιμώμενο συνολικό χρόνο 35 λεπτών, η κουζίνα σας θα γεμίσει με το δελεαστικό άρωμα της φρεσκοψημένης καρύδας.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για μια φιλική προς τους χορτοφάγους εκδοχή αυτής της συνταγής, μπορείτε να κάνετε τις αντικαταστάσεις συστατικών:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναρίου (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμειμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό).
– Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με λάδι καρύδας ή άλλη εναλλακτική λύση βουτύρου φυτικής προέλευσης.
– Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς τους vegan επιλέγοντας βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή άλλα γλυκαντικά εγκεκριμένα από vegan.
Αυτές οι απλές εναλλαγές θα επιτρέψουν στους vegan να απολαμβάνουν την υπέροχη γεύση καρύδας χωρίς να διακυβεύονται οι διατροφικές τους προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι η τριμμένη καρύδα σας δεν είναι ζαχαρωμένη για να διατηρήσετε την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας στα μάφιν.
– Για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή, φρυγανίστε ελαφρά την τριμμένη καρύδα πριν την προσθέσετε στο κουρκούτι. Απλώστε το σε ένα ταψί και ψήστε το στους 350°F (175°C) για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
– Για επιπλέον καλούδια καρύδας, μπορείτε να πασπαλίσετε μερικές φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας πάνω από κάθε μάφιν πριν το ψήσετε.
– Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης για να αποφύγετε τα πυκνά μάτια. Διπλώστε απαλά τα υγρά και τα στεγνά υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.
– Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα παγωτού ή δύο κουταλιές για να κατανείμετε ομοιόμορφα τη ζύμη στις κούπες για μάφιν.
– Μην ανοίγετε πολύ συχνά την πόρτα του φούρνου κατά το ψήσιμο, γιατί μπορεί να ξεφουσκώσει τα μάφιν.
– Για να ελέγξετε αν τα μάφιν έχουν ψηθεί πλήρως, το ανεβείτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα είναι έτοιμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
240

Συνολικό Λίπος
13g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
28 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
12g

Πρωτεΐνη
4g

* Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα υπέροχα Muffins καρύδας μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι από μόνα τους, αλλά μπορείτε επίσης να σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη ή μια κούκλα σαντιγί για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης. Αν προτιμάτε μια πιο τροπική πινελιά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε σε κάθε μια μικρή φέτα φρέσκου ανανά ή μια πασπαλισμένη με φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.

Ως εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να τα συνδυάσετε αυτά με μια δροσερή φρουτοσαλάτα ή ένα φλιτζάνι γιαούρτι. Ο συνδυασμός των υγρών μάφιν και της πικάντικης γλυκύτητας των φρούτων ή η κρεμώδης υφή του γιαουρτιού δημιουργεί μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την καρδιά σας φρέσκα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Αν θέλετε να το επόμενο αργότερα, αυτά τα μάφιν επίσης να καταψυχθούν. Απλώς το κάνει σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη και θα διατηρηθεί καλά για έως και 2 μήνες. Όταν είναι έτοιμα να τα φάτε, ξεπαγώνετε σε θερμοκρασία δωματίου ή θερμαίνετε για λίγο στο φούρνο μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Καρύδα: Πλούσια σε υγιή λίπη, η καρύδα παρέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs) που μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας και να προάγουν τον κορεσμό. Περιέχει επίσης στοιχεία μετάλλα όπως μαγγάνιο και χαλκό.

Αλεύρι ολικής αλέσεως: Σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο αλεύρι, το αλεύρι ολικής αλέσεως προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μετάλλα. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος και παρέχει σταθερή ενέργεια.

Γιαούρτι: σερβίρεται ως συνοδευτικό, το γιαούρτι προσθέτει προβιοτικά, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Φρούτα: Όταν συνδυάζονται ως εναλλακτική λύση, τα αποτελέσματα συμβάλλουν σε απαραίτητες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαιτητικά στοιχεία για τη μεγάλη ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο απολαυστικός συνδυασμός καρύδας και αρτοσκευασμάτων, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Ψωμί με μπανάνα καρύδας
– Coconut Macaroon Cookies
– Κρεμόπιτα καρύδας
– Τηγανίτες καρύδας

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για Muffin με καρύδα προέρχεται από τη διάσημη σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Nigella Lawson. Γνωστή για το πάθος της για απολαυστικές αλλά προσιτές συνταγές, η αγάπη της Nigella για την καρύδα της λάμπει στις δημιουργίες της. Η δημιουργική χρήση της καρύδας σε διάφορα επιδόρπια και αρτοσκευάσματα έχει επηρεάσει και εμπνεύσει σεφ σε όλο τον κόσμο, την ανάπτυξη αυτών των απολαυστικών Muffins με καρύδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button