Εύκολες συνταγές

Σακούλα αυγά με συνταγή αβοκάντο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να μαγνητίσετε τους γευστικούς σας κάλυκες με αυτή την απολαυστική συνταγή Αυγών με Αβοκάντο! Αυτό το πιάτο συνδυάζει τον κρεμώδη πλούτο του αβοκάντο με την αλμυρή καλοσύνη των αυγών, με αποτέλεσμα μια λαχταριστή γαστρονομική εμπειρία. Ιδανική για πρωινό ή brunch, αυτή η συνταγή είναι μια πραγματικά ευχάριστη στο πλήθος που θα αφήσει όλους να ζητήσουν δευτερόλεπτα. Ο συνδυασμός αυγών με πρωτεΐνες και αβοκάντο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά το καθιστά μια υγιεινή και ικανοποιητική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ας βουτήξουμε λοιπόν στις λεπτομέρειες και ας αποκαλύψουμε τα μυστικά πίσω από αυτήν την απολαυστική δημιουργία.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

4
Αυγά

2
Ώριμα αβοκάντο

1
Λεμόνι

1
Κόκκινο κρεμμύδι

2
ντοματίνια

Μια χούφτα
Φρέσκος κόλιανδρος

Για γεύση
Αλάτι

Για γεύση
Μαύρο πιπέρι

Για γεύση
Νιφάδες τσίλι

Όπως απαιτείται
Ελαιόλαδο

Όπως απαιτείται
Τρτίγια τσιπ

Όπως απαιτείται
Καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Πιρούνι ή κουτάλι για πολτοποίηση
  • Αποχυμωτής εσπεριδοειδών ή λεμόνι στο χέρι
  • Κάστρα μεσαίου μεγέθους
  • Σόμπα ή εστία
  • Πιάτο σερβιρίσματος
  • 🥑🍳🌶️😋

Προετοιμασία

1. Γεμίστε την κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα αυγά και τοποθετήστε τη στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά.
2. Προσθέστε απαλά τα αυγά στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι πλήρως βυθισμένα.
3. Βράστε το νερό και αφήστε τα αυγά να ψηθούν για 8-10 λεπτά.
4. Όσο βράζουν τα αυγά, ετοιμάστε ένα παγόλουτρο σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό και παγάκια.
5. Μόλις ψηθούν τα αυγά, μεταφέρετέ τα προσεκτικά στο παγόλουτρο με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
6. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη.
7. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και αφαιρέστε τη σάρκα σε ένα μπολ ανάμειξης.
8. Πολτοποιήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι ή κουτάλι μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
9. Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στο πολτοποιημένο αβοκάντο και ανακατέψτε καλά για να μην μαυρίσει.
10. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον φρέσκο ​​κόλιανδρο.
11. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ντομάτες και τον κόλιαντρο στο πολτοποιημένο αβοκάντο.
12. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα με μαύρο πιπέρι και νιφάδες τσίλι σύμφωνα με το γούστο σας.
13. Διπλώνουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
14. Παίρνουμε τα καθαρισμένα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
15. Τοποθετήστε τα τσιπς τορτίγιας σε πιατέλα σερβιρίσματος.
16. Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα του αβοκάντο πάνω στα τσιπς τορτίγια, δημιουργώντας μικρές φωλιές.
17. Τοποθετήστε προσεκτικά ένα τέταρτο αυγού σε κάθε φωλιά αβοκάντο.
18. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και πασπαλίστε με επιπλέον νιφάδες τσίλι αν θέλετε.
19. Προαιρετικά, σερβίρετε με μια πλευρά καυτερής σάλτσας για όσους απολαμβάνουν μια επιπλέον κλωτσιά.
20. Το υπέροχο σακουλάκι σας με αυγά με αβοκάντο είναι τώρα έτοιμο να το απολαύσετε! Απολαμβάνω! 🎉🍽️

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το βράσιμο των αυγών, την προετοιμασία του μείγματος του αβοκάντο και τη συναρμολόγηση του τελικού πιάτου. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί σύνθετες τεχνικές, καθιστώντας την ιδανική για πολυάσχολα πρωινά ή νωχελικά brunch του Σαββατοκύριακου. Με μερικά απλά βήματα, θα έχετε ένα εκπληκτικό και νόστιμο πιάτο έτοιμο να εντυπωσιάσει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει αυγά, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, αν θέλετε να το προσαρμόσετε για μια βίγκαν διατροφή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αυγά με tofu scramble. Απλώς θρυμματίστε το tofu σε ένα τηγάνι, καρυκεύστε με κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί. Η υπόλοιπη συνταγή μπορεί να ακολουθηθεί ως συνήθως, χρησιμοποιώντας το tofu scramble αντί για αυγά. Αυτή η παραλλαγή θα προσφέρει παρόμοια υφή και μια φιλική προς τους vegan πινελιά στο πιάτο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να πετύχετε τέλεια βρασμένα αυγά, ξεκινήστε με αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετήστε τα απαλά σε βραστό νερό.
– Η προσθήκη μιας πιτσιλιάς ξιδιού (όπως λευκό ή μηλόξυδο) στο βραστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του ραγίσματος των αυγών.
– Για ευκολότερο ξεφλούδισμα, κρυώστε τα βραστά αυγά σε παγόλουτρο πριν τα ξεφλουδίσετε. Αυτό βοηθά να χαλαρώσει το κέλυφος από το αυγό.
— Όταν πολτοποιείτε το αβοκάντο, αφήστε το ελαφρώς ογκώδες αν προτιμάτε ένα μείγμα με πιο ανάγλυφη υφή ή πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί για πιο κρεμώδη υφή.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή νιφάδες τσίλι για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και γαρνιτούρες για να εξατομικεύσετε το Bag of Eggs σας με αβοκάντο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε θρυμματισμένη φέτα, πιπεριές κομμένες σε κύβους ή λίγο πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
– Σερβίρετε το πιάτο αμέσως μετά τη συναρμολόγηση για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υφή του μείγματος αβοκάντο.
– Συνοδέψτε αυτή τη συνταγή με φρεσκοκομμένο καφέ ή ένα δροσιστικό ρόφημα με εσπεριδοειδή για ένα πλήρες πρωινό ή brunch.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
3g

Χοληστερόλη
190 mg

Νάτριο
280 mg

Υδατάνθρακες
10 g

Ίνα
5 g

Σάκχαρα
2g

Πρωτεΐνη
13g

Βιταμίνη C
20% DV

Ασβέστιο
4% DV

Σίδερο
8% DV

*Οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο σακουλάκι με αυγά με αβοκάντο, τακτοποιήστε τα τσιπς τορτίγιας με το μείγμα αβοκάντο και τα τέταρτα αυγών σε μια μεγάλη πιατέλα ή μεμονωμένα πιάτα. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι φρέσκο ​​κόλιανδρο ή με ένα πασπαλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι για να προσθέσετε ένα ρολό χρώμα.

Για συνοδευτικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να σερβίρετε το πιάτο με μια πλευρά ανάμεικτων χόρτων ντυμένη με μια ελαφριά βινεγκρέτ ή μια φρέσκια φρουτοσαλάτα για μια αναζωογονητική αντίθεση. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με τοστ ή φέτες ψωμιού για ένα πιο χορταστικό γεύμα. Αυτές οι προσθήκες θα συμπληρώσουν τις γεύσεις και θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύματος.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αυτή η συνταγή είναι καλύτερα να απολαμβάνετε αμέσως μετά την προετοιμασία για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υφή της. Ωστόσο, αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το μείγμα του αβοκάντο μπορεί να οξειδωθεί ελαφρά και να αλλάξει χρώμα, αλλά θα εξακολουθεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση έως και 24 ώρες. Τα τσιπς τορτίγιας μπορεί να μαλακώσουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως συνιστάται να τα κρατάτε χωριστά μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για σακούλα αυγών με αβοκάντο προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά της:

  • Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών.
  • Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε υγιή μονοακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς.
  • Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης καλή ποσότητα διαιτητικών ινών, βοηθώντας στην πέψη και προάγοντας τον κορεσμό.
  • Οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.
  • Ο χυμός λεμονιού προσθέτει μια δόση βιταμίνης C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθώντας στη σύνθεση κολλαγόνου.
  • Ο φρέσκος κόλιανδρος όχι μόνο προσθέτει μια έκρηξη γεύσης, αλλά περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
  • Συνολικά, αυτή η συνταγή παρέχει μια ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών και απαραίτητων βιταμινών, καθιστώντας την μια θρεπτική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με Αυγά με Αβοκάντο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  • Σαλάτα αβοκάντο: Μια κρεμώδης ανατροπή στην παραδοσιακή αυγοσαλάτα, που συνδυάζει βραστά αυγά, πουρέ αβοκάντο και τραγανά λαχανικά.
  • Ψημένο αβοκάντο με αυγά: Αβοκάντο κομμένα στη μέση με σπασμένα αυγά και ψημένα μέχρι να δέσουν τα αυγά, δημιουργώντας ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.
  • Τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ: Ένα μοντέρνο αγαπημένο brunch με φρυγανισμένο ψωμί με θρυμματισμένο αβοκάντο και τέλεια αυγά ποσέ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή Τσάντα Αυγών με Αβοκάντο αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ που γιορτάζουν τη συγχώνευση γεύσεων και υφών. Σεφ όπως ο Jamie Oliver, η Nigella Lawson και ο Yotam Ottolenghi έχουν υπερασπιστεί τη χρήση φρέσκων και ζωντανών συστατικών στις συνταγές τους, ενθαρρύνοντας τους οικιακούς μάγειρες να πειραματιστούν με τολμηρούς συνδυασμούς. Το πάθος τους για τη δημιουργία απολαυστικών πιάτων που δίνουν προτεραιότητα στη γεύση, την υγεία και τη δημιουργικότητα έχει εμπνεύσει αυτή τη μοναδική συνταγή. Προχωρήστε λοιπόν και απελευθερώστε τον εσωτερικό σας γαστρονομικό καλλιτέχνη και απολαύστε τα νόστιμα αποτελέσματα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button