Εύκολες συνταγές

Συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο

Συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή με το γεμιστό κοτόπουλο είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλους. Τα ζουμερά στήθη κοτόπουλου είναι γεμάτα με μια αλμυρή γέμιση φτιαγμένη με μείγμα βοτάνων, μπαχαρικών και αρωματικών συστατικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που είναι εντυπωσιακό οπτικά και απίστευτα νόστιμο.

Συστατικά

<πίνακας>

Υλικά για γεμιστό κοτόπουλο
Υλικά για τη γέμιση

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

8 φέτες μπέικον
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​​​μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινες πιπεριάς (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής και μαχαίρι για την προετοιμασία των υλικών 🍽️
– Μπολ για το συνδυασμό των υλικών της γέμισης 🍚
– Ταψί ή ταψί για το ψήσιμο του γεμιστού κοτόπουλου 🍗
– Σπάγγος κουζίνας για να στερεώσετε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου 🧵
– Θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί στην τελειότητα 🌡️

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, το ξερό θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις.
3. Το να κάνεις μια κοτόπουλου επιπέδου σε ένα ξύλο κοπής και να κάνεις μια οριζόντια τομή στο πλάι, δημιουργώντας τσέπη σε κάθε στήθος.
4. Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με μια γενναιόδωρη ποσότητα από το έτοιμο γέμισμα, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
5. Ασφαλίστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου δένοντάς τα με σπάγκο κουζίνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διατηρώντας ανέπαφη τη γέμιση.
6. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά τα στήθη κοτόπουλου.
7. Τυλίξτε κάθε γεμιστό στήθος κοτόπουλου με φέτες μπέικον, σκεπάζοντάς τες εξ ολοκλήρου για πρόσθετη γεύση και γεύση.
8. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το γεγονός τα γεμιστά στήθη στήθητόπουλου στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
9. Μεταφέρετε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε θερμοκρασία 165°F (74°C) όταν το ελέγχετε με ένα θερμόμετρο κρέας.
10. Βγάζετε το γεμιστό κοτόπουλο από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστείτε για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με γεμιστό κοτόπουλο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μαγειρική εμπειρία, αλλά κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να προετοιμάσετε τα υλικά και να συναρμολογήσετε τα γεμάτα στήθη κοτόπουλου. Μετά από αυτό, ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 25-30 λεπτά. Αυτό το νόστιμο πιάτο μπορεί να είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε λιγότερο από μία ώρα, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για ένα ιδιαίτερο δείπνο ή για να διασκεδάσετε.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει συστατικά κοτόπουλου και ζωικής προέλευσης, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, αν ψάχνετε για vegan εναλλακτικές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τη στήθη κοτόπουλου με τόφους ή σεϊτάν. Για τη γέμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό λαχανικών, όπως μανιτάρια, σπανάκι και κρεμμύδια, καρυκευμένα με βότανα και μπαχαρικά φιλικά προς τους vegan. Φροντίστε να προσαρμόσετε ανάλογα τον χρόνο μαγειρέματος για να βεβαιωθείτε ότι τα υποκατάστατα έχουν μαγειρευτεί σωστά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τις γεύσεις, μαρινάρετε τα στήθη κοτόπουλου με βότανα και μπαχαρικά πριν τα γεμίσετε.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεμίσεις όπως λιαστές ντομάτες, τυρί φέτα ή ψητές πιπεριές για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή γεμιστού κοτόπουλου.
– Δέστε σωστά τα στήθη κοτόπουλου με σπάγκο κουζίνα για να μην τρέξει η γέμιση κατά το μαγείρεμα.
– Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε την θερμοκρασία του κοτόπουλου για να κάνετε την ασφαλή κατανάλωση.
– Για ένα έξτρα τραγανό τύλιγμα μπέικον, το έλεγχο τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν τα σοτάρετε και τα ψήσετε.
– Σερβίρετε το γεμιστό κοτόπουλο με μια συμπληρωματική σάλτσα, όπως μια κρεμώδη σάλτσα σκόρδου ή μια πικάντικη σάλτσα με βάση τα ντομάτα, για να προσθέσετε μια άλλη στρώση γεύσης.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση ανάλυση των θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (1 γεμιστό στήθος κοτόπουλου):

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
380

Πρωτεΐνη
35 g

Παχιά
20 g

Υδατάνθρακες
12g

Ίνα
1g

Νάτριο
720 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τις μάρκες συγκεκριμένων συστατικών και τα μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτής της συνταγής με γεμιστό κοτόπουλο, έχετε πολλές επιλογές για να κάνετε μια απολαυστική εμπειρία για τους καλεσμένους σας. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  • Το γεγονός ότι τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα, γαρνιρισμένα με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό.
  • Σερβίρετε το γεμιστό κοτόπουλο με μια πλευρά από ψηλά λαχανικά, όπως καρότα, μπρόκολο ή λαχανάκια Βρυξελλών, για να προσθέσετε χρώμα και θρεπτική αξία στο γεύμα.
  • Συνοδεύστε το πιάτο με μια συνοδευτική σαλάτα ριγμένη σε μια ελαφριά μπινεγκρέτ για μια δροσερή αντίθεση με τις πλούσιες γεύσεις του γεμιστού κοτόπουλου.
  • Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε με πουρέ πατάτες, ρύζι με σκόρδο βούτυρο ή ψωμί με κρούστα για να συμπληρώσετε την αλμυρή γέμιση.
  • Για μια κομψή πινελιά, περιμένει μια σάλτσα της επιλογής σας πάνω από τα επιμεταλλωμένα γεμιστά στήθη κοτόπουλου ή σερβίρετε τη σάλτσα στο πλάι σε ένα μικρό μπολ.

Να θυμάστε ότι η παρουσίαση είναι το κλειδί για να κάνετε πιο οπτικά ελκυστικά, γι’ αυτό αφιερώστε χρόνο για να τακτοποιήσετε προσεκτικά τα εξαρτήματα και χρησιμοποιήστε ζωντανά χρώματα για μια νόστιμη εμφάνιση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα από αυτήν τη συνταγή με το γεμιστό κοτόπουλο, είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Αφήστε το γεμιστό κοτόπουλο να κρυώσει τη θερμοκρασία του δωματίου πριν αποθηκεύσετε.
  2. Αποθηκεύστε το γεμιστό κοτόπουλο που έχει απομείνει σε ένα αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
  3. Το δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε το εντός 2-3 ημερών.
  4. Για να ζεσταθεί ξανά, προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και ψήστε το γεμιστό κοτόπουλο μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζεστάνετε ξανά μεμονωμένες μερίδες στο φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφή και η υγρασία του γεμιστού κοτόπουλου μπορεί να αλλάξει ελαφρώς μετά το ζέσταμα, αλλά θα πρέπει να είναι γευστικό και απολαυστικό.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα συστατικά που αναφέρονται σε αυτή τη συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο προσφέρουν διάφορα προϊόντα για την υγεία:

  • Κοτόπουλο: Μια καλή πηγή πρωτεΐνης, για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.
  • Τυρί μοτσαρέλα: Παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, προάγοντας την υγεία των οστών και τη λειτουργία των μυών.
  • Σκόρδο: Περιέχει ενώσεις με πιθανά αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοτήτων του ανοσοποιητικού και αντιβακτηριδιακών.
  • Μαϊντανός: Πλούσιος σε βιταμίνες A, C και K, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
  • Ελαιόλαδο: Ένα υγιές για την καρδιά λίπος που περιέχει μονοακόρεστα λίπη και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της καλής καρδιαγγειακής υγείας.

Αν και αυτό το πιάτο είναι απολαυστικό, περιλαμβάνει συστατικά που προσφέρουν κάποια θρεπτική αξία, καθιστώντας το μια ικανοποιητική επιλογή γεύματος.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι γευστικές παραλλαγές:

  1. Σπανάκι και κοτόπουλο γεμιστό φέτα: Αντικαταστήστε τη γέμιση με ένα μείγμα από σοταρισμένο σπανάκι, θρυμματισμένη φέτα και λιωμένη ντομάτα για μια μεσογειακή γεύση.
  2. Κοτόπουλο γεμιστό Caprese: Γεμίστε τα στήθη κοτόπουλου με φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας, φύλλα βασιλικού και ντοματίνια για μια ζωντανή και τυρώδη απόλαυση.
  3. Κρεμώδες κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια: Γεμίστε τα στήθη κοτόπουλου με ένα κρεμώδες μείγμα μανιταριών και σκόρδου και μετά ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν.
  4. Κοτόπουλο Jalapeño Popper γεμιστό με μπέικον:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button