Εύκολες συνταγές

Συνταγή αμυλούχου κέικ

Συνταγή για αμυλούχο κέικ

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτό το απολαυστικό αμυλούχο κέικ είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει το γλυκό σας. Συνδυάζει τον πλούτο των αμυλούχων συστατικών με μια έκρηξη γεύσεων, με αποτέλεσμα ένα υγρό και παρακμιακό κέικ που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Με το μοναδικό μείγμα συστατικών της, αυτή η συνταγή προσφέρει μια δελεαστική εμπειρία τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Άμυλο πατάτας

1 φλιτζάνι
άμυλο καλαμποκιού

1 ½ φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

2 φλιτζάνια
Ζάχαρη κρυσταλλική

4
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ φλιτζάνι
Γάλα

1 φλιτζάνι
Ζαχαρωμένη τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα καρύδια

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το αμυλούχο κέικ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών (2)
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Μαχαίρι
  • Σπάτουλα

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και στρώνουμε το κάτω μέρος των ταψιών για κέικ με λαδόκολλα.

Βήμα 2:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το άμυλο πατάτας, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3:

Σε ένα άλλο μπολ, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 4:

Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρών υλικών στο κρεμασμένο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5:

Διπλώστε την τριμμένη καρύδα και τα ψιλοκομμένα καρύδια, διασφαλίζοντας ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο το κουρκούτι.

Βήμα 6:

Μοιράστε το κουρκούτι ισόποσα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ, λειάνοντας τις κορυφές με μια σπάτουλα.

Βήμα 7:

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ.

Βήμα 8:

Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή για αμυλούχο κέικ είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μαζέψετε όλα τα υλικά και να ετοιμάσετε το κουρκούτι.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις για να ικανοποιήσετε τις διατροφικές προτιμήσεις. Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγών ή χρησιμοποιήστε σάλτσα μήλου, πολτοποιημένες μπανάνες ή αλεύρι λιναρόσπορου αναμεμειγμένο με νερό ως συνδετικό παράγοντα. Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας. Χρησιμοποιήστε ένα εναλλακτικό γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας αντί για κανονικό γάλα. Βεβαιωθείτε ότι η τριμμένη καρύδα και τα καρύδια είναι φιλικά προς τους vegan, χωρίς πρόσθετα ζωικά προϊόντα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό βοηθά στην επίτευξη πιο λείας ζύμης και ομοιόμορφου ψησίματος.
– Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά συνδυασμένα και χωρίς σβόλους.
– Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αυτό το βήμα αερίζει το κουρκούτι και συμβάλλει σε μια πιο ελαφριά υφή.
– Όταν προσθέτετε τα αυγά, το κάνετε ένα-ένα και ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό εξασφαλίζει σωστή γαλακτωματοποίηση και ομοιόμορφο κτύπημα.
– Εναλλάξτε την προσθήκη των ξηρών συστατικών και του γάλακτος σταδιακά. Αυτό αποτρέπει την υπερβολική ανάμειξη και έχει ως αποτέλεσμα ένα τρυφερό κέικ.
– Διπλώστε απαλά την τριμμένη καρύδα και τα ψιλοκομμένα καρύδια για να μην ξεφουσκώσει η ζύμη.
– Λαδώνετε και στρώνετε τις φόρμες του κέικ με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν και να εξασφαλίσετε την εύκολη αφαίρεση των ψημένων κέικ.
– Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή μια συσκευή δοκιμής κέικ για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο. Τοποθετήστε το στο κέντρο των κέικ και αν βγει καθαρό χωρίς να κολλάει πάνω του το κουρκούτι, τα κέικ είναι έτοιμα.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης. Αυτό τους βοηθά να σταθεροποιηθούν και να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Υδατάνθρακες (g)
Ζάχαρη (g)
Ίνα (g)
Νάτριο (mg)

350
5
18
45
30
2
180

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε το Starchy Cake ως ένα απολαυστικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά ή περιχύστε με ένα γλάσο από ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού για πρόσθετη λάμψη. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας και ψιλοκομμένα καρύδια για να βελτιώσετε την οπτική γοητεία.

Αυτό το κέικ συνδυάζεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί στο πλάι. Η κρεμώδης αντίθεση συμπληρώνει την αμυλώδη υφή και τις γεύσεις. Για μια πιο υγιεινή εναλλακτική, σερβίρετε με φέτες φρέσκων φρούτων, όπως φράουλες ή σμέουρα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το αμυλούχο κέικ, τυλίξτε το σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου έως και τρεις ημέρες. Εάν προτιμάτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, βάλτε το στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Πριν το σερβίρετε ξανά, φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε το ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων για να ανακτήσει την απαλότητα και τη γεύση του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το Starchy Cake περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν τόσο απόλαυση όσο και πιθανά οφέλη για την υγεία:

  • Το άμυλο πατάτας και το καλαμποκάλευρο είναι εναλλακτικές λύσεις χωρίς γλουτένη στο παραδοσιακό αλεύρι σίτου, καθιστώντας αυτήν τη συνταγή κατάλληλη για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη.
  • Τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, υγιή λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Η καρύδα περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCT), τα οποία μπορούν να παρέχουν μια γρήγορη πηγή ενέργειας.
  • Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Β12 και το σελήνιο.
  • Το γάλα συμβάλλει στην περιεκτικότητα σε ασβέστιο της συνταγής, προάγοντας γερά οστά και δόντια.

Θυμηθείτε, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε αυτή τη νόστιμη απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για αμυλούχο κέικ, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– “Coconut Bliss Cake” με αλεύρι καρύδας και τριμμένη καρύδα για έξτρα τροπική γεύση.
– «Nutty Delight Cupcakes» με συνδυασμό αλεύρι αμυγδάλου και ψιλοκομμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς για απολαυστική υφή.
– «Κέικ Sweet Potato Pound» που ενσωματώνει πουρέ γλυκοπατάτας για μια υγρή και γευστική εμπειρία.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για αμυλώδες κέικ αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως η Dominique Ansel, η Christina Tosi και ο Pierre Hermé. Η δημιουργική χρήση συστατικών και καινοτόμων τεχνικών έχουν επηρεάσει τον γαστρονομικό κόσμο και έχουν εμπνεύσει αμέτρητους αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζοντας αμυλούχα στοιχεία σε αυτή τη συνταγή, αποτίουμε φόρο τιμής στο εφευρετικό τους πνεύμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button