Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τηγανητές γάλα τσουκνίδας

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια μοναδική και απολαυστική απόλαυση με αυτή τη συνταγή για τηγανίτες με τσουκνίδα! Αυτές οι τηγανητές είναι ένα τέλειο μείγμα από γήινες τσουκνίδες και κρεμώδες γάλα, με αποτέλεσμα μια τραγανή και γευστική μπουκιά. Ο συνδυασμός των συστατικών δημιουργεί μια ισορροπία που θα εκπλήξει τους γευστικούς σας καλούς και θα σας αφήσει να λαχταρείτε περισσότερο. Είτε είστε έμπειρος σεφ είτε λάτρης της μαγειρικής που θέλετε να πειραματιστείτε, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Τσουκνίδες (φρεσκοκομμένες)

1 φλιτζάνι
Γάλα

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι τριμμένο

2
Αυγά

Λάδι
(για τηγάνισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτές τις δελεαστικές τηγανητές γάλακτος τσουκνίδας, θα προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Ένα μεγάλο μπολ
  • Ένα σύρμα ή πιρούνι
  • Ψαλίδι ή γάντια κουζίνας (για το χειρισμό τσουκνίδων)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ένα τηγάνι
  • Σπάτουλα με τρυπητή
  • Χαρτοπετσέτες (για την αποστράγγιση του περιττού λαδιού)

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα υλικά και τα εργαλεία έτοιμα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία πιο ομαλή και πιο ευχάριστη.

Προετοιμασία

1. Μαζέψτε τις τσουκνίδες

Φορέστε γάντια κουζίνας ή χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να μαζέψετε δύο φλιτζάνια φρεσκοκομμένες τσουκνίδες. Να είστε προσεκτικοί κατά τον χειρισμό τους, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ήπιο ερεθισμό του δέρματος. Θυμηθείτε, αυτά τα φραγκοσυκιά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά!

2. Μαυρίστε τις τσουκνίδες

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίζουμε τις τσουκνίδες για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα εξουδετερώσει τις επενδύσεις του τσιμπήματος και θα καταστήσει ασφαλή για κατανάλωση. Στραγγίστε τις τσουκνίδες και βυθίστε τις σε παγωμένο νερό για να διατηρήσετε το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.

3. Στύψτε και ψιλοκόψτε

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή μια καθαρή πετσέτα, στύψτε την περίσσεια νερού από τις ασπρισμένες τσουκνίδες. Τα ψιλοκόβετε, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν σκληρούς μίσχους. Ελάτε στην άκρη.

4. Προετοιμάστε το Batter

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.

5. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες τσουκνίδες

Διπλώστε τις ψιλοκομμένες τσουκνίδες στο κουρκούτι μέχρι να κατανέμονται ομοιόμορφα. Οι φωτεινές πράσινες κηλίδες ανάμεσα στο κουρκούτι θα προσθέσουν μια ζωηρή πινελιά στις τηγανητές σας.

6. Ζεσταίνουμε το λάδι

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει το κάτω μέρος κατά περίπου μισή ίντσα. Χρησιμοποιήστε μια μέση θερμοκρασία και αφήστε το λάδι στην επιθυμητή θερμοκρασία πριν το τηγανίσετε.

7. Τηγανίζουμε τα Fritters

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μεζούρα, ρίξτε προσεκτικά κούκλες από τη ζύμη τσουκνίδας στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, αναποδογυρίζοντας μία φορά στο μαγείρεμα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε τηγανιτό έχει ψηθεί και έχει τραγανή υφή.

8. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε

Μόλις οι τηγανητές ψηθούν στην τελειότητα, αφαιρέστε τις από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή σπάτουλα και το αρχείο των ανοιχτό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Τώρα μπορείτε να τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων σε αυτά τα τηγανιτά γάλακτος τσουκνίδας!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανίτες γάλακτος τσουκνίδας είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και το ζεμάτισμα των τσουκνίδων, την προετοιμασία της ζύμης, το τηγάνισμα των τηγανητών και την αφήστε τους να στραγγίσουν. Είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία που θα κάνετε να κάνετε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές σε ελάχιστο χρόνο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan που επιθυμούν να απολαύσουν αυτήν την απολαυστική συνταγή, μπορούν να γίνουν μερικές απλές αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε τη γάλα με το φυτικό γάλα που προτιμάτε, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας ή γάλα βρώμης.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα αντικατάστατο αυγών βίγκαν ή χρησιμοποιήστε 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ως συνδετικό παράγοντα.

Αυτές οι αλλαγές θα σημειώσουν ότι τα Nettle Milk Fritters είναι κατάλληλα για μια vegan διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Αγκαλιάστε τις φιλικές προς τους vegan προσαρμογές και απολαύστε αυτές τις γευστικές τηγανίτες χωρίς ενοχές!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να διασφαλίσετε ότι οι τηγανητές γάλακτος τσουκνίδας σας βγαίνουν τέλεια κάθε φορά, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες μαγειρέματος:

  • Χρησιμοποιήστε νεαρά φύλλα τσουκνίδας για καλύτερη γεύση και τρυφερότητα. Αποφύγετε τη χρήση ώριμων τσουκνίδων καθώς μπορεί να είναι σκληρές και ινώδεις.
  • Αφού ασπρίσετε τις τσουκνίδες, φροντίστε να στύψετε καλά το υπερβολικό νερό. Αυτό εμποδίζει το κουρκούτι να γίνει πολύ υδαρές.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία πριν τηγανίσουμε τις τηγανητές. Πολύ χαμηλά και μπορεί να μουσκέψουν. πολύ ψηλά και μπορεί να καούν. Στοχεύστε σε μέτρια ρύθμιση θερμότητας.
  • Όταν ρίχνετε κούκλες ζύμης στο καυτό λάδι, αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε τηγανιτό ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Ο υπερβολικός συνωστισμός του τηγανιού μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο μαγείρεμα.
  • Γυρίστε τις τηγανητές μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να διατηρήσετε το σχήμα τους και να μην διαλύονται.
  • Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μη διστάσετε να προσθέσετε βότανα ή μπαχαρικά όπως κύμινο ή πάπρικα για να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα πετύχετε χρυσοκαφέ, τραγανές τηγανητές που ξεχειλίζουν από υπέροχες γεύσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα (περίπου 3 τηγανητές) είναι οι εξής:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
225

Πρωτεΐνη
9g

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
23g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
2g

Ασβέστιο
140 mg

Σίδερο
2 mg

Θυμηθείτε, αυτές οι τιμές μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται. Μπορούν να προσαρμοστούν για να καλύψουν μεμονωμένες διατροφικές ρυθμίσεις.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα και την παρουσίαση του Nettle Milk Fritters, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να αναβαθμίσετε τη γαστρονομική σας δημιουργία:

  • Το να κάνεις μια πιατέλα με μια ππαλισμένη με φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο, για ελκυστική γαρνιτούρα.
  • Σερβίρετε τις τηγανίτες μαζί με μια σάλτσα ντιπ της επιλογής σας, όπως τζατζίκι, σκόρδο aioli ή πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Αυτές οι σάλτσες συμπληρώνουν τις γεύσεις και προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση σε κάθε μπουκιά.
  • Συνδυάστε τις τηγανητές με μια φρέσκια σαλάτα για ένα υγιεινό γεύμα. Ένας συνδυασμός από χόρτα, ντοματίνια, αγγούρια και μια πικάντικη μπινεγκρέτ μπορεί να προσφέρει μια αναζωογονητική ισορροπία στους πλούτους των τηγανητών.
  • Σκεφτείτε να ενσωματώσετε τις τηγανητές σε ένα άλειμμα brunch σερβίρετε τις με αυγά ποσέ, μανιτάρια σοταρισμένα και ψητές ντομάτες. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια απολαυστική εμπειρία πρωινού ή brunch.
  • Για μια πιο ελαφριά επιλογή, σερβίρετε τις τηγανητές σε ένα κρεβάτι με ρόκα ή μωρό σπανάκι περιχυμένο με χυμό λεμονιού. Τα πιπεράτα χόρτα προσθέτουν μια νότα φρεσκάδας στο πιάτο.

Μην είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε και να βρείτε τα αγαπημένα σας συνοδευτικά που συμπληρώνουν το Nettle Milk Fritters και ταιριάζουν στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα γάλακτος τσουκνίδας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Αφήστε τις τηγανητές να κρυώσουν εντελώς πριν τις αποθηκεύσετε. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της τραγανότητάς τους.
  • Το.τις κρύες τηγανίτες σε αέρα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button