Εύκολες συνταγές

Συνταγή κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια δελεαστική πανδαισία γεύσεων με αυτό το απολαυστικό κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα! Ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια καθώς συνδυάζουμε τρυφερό κοτόπουλο, αρωματικά μπαχαρικά και μια λαχταριστή σάλτσα κάρυ που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να ζητούν περισσότερα. Αυτή η συνταγή επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ κρεμώδους και πικάντικου, καθιστώντας την απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις του κάρυ. Είτε είστε έμπειρος σεφ είτε παθιασμένος οικιακός μάγειρας, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τόσο την οικογένεια όσο και τους φίλους.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

500 γραμμάρια
στήθος κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

1
Κρεμμύδι

3 γαρίφαλα
Σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας
Τζίντζερ (κιμάς)

2 κουταλιές της σούπας
Κάρι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Κουρκουμάς σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
τσίλι σε σκόνη

400 χιλιοστόλιτρα
Γάλα καρύδας

2 κουταλιές της σούπας
Τοματοπολτός

1 κουταλιά της σούπας
Σάλτσα σόγιας

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκο ​​κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το λαχταριστό κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Πανίδα κοπής
  2. Μαχαίρι
  3. Μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι
  4. Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  5. Μεζούρες και φλιτζάνια
  6. Μπολ ανάμειξης
  7. Σόμπα ή εστία
  8. Πιάτο ή μπολ σερβιρίσματος

Θυμηθείτε, χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά για να βελτιώσετε τις γεύσεις και να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το στήθος κοτόπουλου. Κόψτε το περιττό λίπος και κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τρίβουμε το τζίντζερ.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο και ελαφρώς χρυσό.
5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ, μαγειρεύοντας για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν.
6. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη κάρυ, τη σκόνη κουρκουμά, τη σκόνη κύμινου και τη σκόνη τσίλι.
7. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά για να καλυφθούν τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ.
8. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πια ροζ εξωτερικά.
9. Ρίξτε μέσα το γάλα καρύδας, τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
10. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει στη σάλτσα κάρυ για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κοτόπουλο.
11. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προσαρμόζοντας τις γεύσεις κατά βούληση.
12. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα είναι περίπου 15 λεπτά. Μπορεί να χρειαστούν επιπλέον 20 λεπτά για να σιγοβράσει το πιάτο και να αναπτύξει πλήρως τις γεύσεις του.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Για πιο πλούσια γεύση, μαρινάρετε το κοτόπουλο σε ένα μείγμα από σκόνη κάρυ, τζίντζερ, σκόρδο και ελαιόλαδο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσετε.
2. Προσαρμόστε την πικάντικη σάλτσα κάρυ προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο σκόνη τσίλι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
3. Αν προτιμάτε πιο πηχτή σάλτσα, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού με λίγο νερό και ανακατέψτε το στη σάλτσα κάρυ κατά τη διάρκεια του σιγοβρασμού.
4. Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα μαζί με μυρωδάτο ρύζι στον ατμό ή ζεστό ψωμί naan για να απολαύσετε τη νόστιμη σάλτσα.

Να θυμάστε ότι η μαγειρική είναι τέχνη, γι’ αυτό μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να προσαρμόσετε τη συνταγή ώστε να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
325

Πρωτεΐνη
25 g

Παχιά
20 g

Υδατάνθρακες
10 g

Ίνα
3g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να δημιουργήσετε μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση, μεταφέρετε το κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα σε ένα ρηχό μπολ ή ένα πιάτο. Γαρνίρετε με ένα κλωνάρι φρέσκου κόλιανδρου για πρόσθετη νότα φρεσκάδας. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγη επιπλέον σκόνη κάρυ από πάνω για ένα έντονο χρώμα. Σερβίρετε το πιάτο μαζί με ρύζι μπασμάτι στον ατμό, που θα συμπληρώσει τέλεια τις γεύσεις του κάρυ. Αν προτιμάτε μια πιο ελαφριά επιλογή, μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι κουνουπίδι ή μια δροσερή σαλάτα αγγουριού και ντομάτας. Τα ζωηρά χρώματα και το αρωματικό άρωμα αυτού του πιάτου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε το κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο αμέσως. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνουμε, το ζεσταίνουμε απαλά σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε φρέσκο ​​για βέλτιστη γεύση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή κοτόπουλου με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Το στήθος κοτόπουλου είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Τα αρωματικά μπαχαρικά όπως το κάρυ, ο κουρκουμάς, το κύμινο και το τζίντζερ που χρησιμοποιούνται στη συνταγή είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους και περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορεί να υποστηρίξουν τη συνολική ευεξία. Το γάλα καρύδας παρέχει υγιή λιπαρά και προσθέτει πλούτο στο πιάτο χωρίς να χρειάζεται κρέμα. Επιπλέον, αυτή η συνταγή δεν χρησιμοποιεί κρέμα, καθιστώντας την κατάλληλη για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή παρακολουθούν την πρόσληψη θερμίδων.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε και αυτά τα άλλα γευστικά πιάτα:

  1. Ταϊλανδικό κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ: Ένα πικάντικο και κρεμώδες κάρυ κοτόπουλου με γάλα καρύδας, πάστα κόκκινου κάρυ και μια σειρά από λαχανικά.
  2. Κοτόπουλο με βούτυρο: Ένα απολαυστικό ινδικό πιάτο με τρυφερό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μια πλούσια και βουτυρώδη σάλτσα με βάση την ντομάτα.
  3. Maroccan Chicken Tagine: Ένα αργό μαγειρεμένο στιφάδο με αρωματικά μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και τρυφερό κοτόπουλο.

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις και γαστρονομικές εμπειρίες για να ικανοποιήσουν διαφορετικούς ουρανίσκους.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως οι Jamie Oliver, Nigella Lawson και Yotam Ottolenghi, οι οποίοι έχουν κατακτήσει την τέχνη της ανάμειξης μπαχαρικών και της δημιουργίας δελεαστικών πιάτων από όλο τον κόσμο. Το πάθος τους για την παγκόσμια κουζίνα και οι καινοτόμες τεχνικές μαγειρικής έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της συνταγής Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα. Συνδυάζοντας παραδοσιακές γεύσεις με μια μοναδική πινελιά, αυτή η συνταγή στοχεύει να φέρει τον ενθουσιασμό και τη χαρά των διεθνών γεύσεων στην κουζίνα σας.

Τώρα, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις με αυτή τη νόστιμη συνταγή κοτόπουλου με σάλτσα κάρυ χωρίς κρέμα. Είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και θα δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις με αυτή την υπέροχη γαστρονομική δημιουργία. Απολαύστε!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button