Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σάντουιτς σοκολάτας με παγωτό αμύγδαλο

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό πλούσιας σοκολάτας και κρεμώδους παγωτού αμυγδάλου με αυτά τα υπέροχα σάντουιτς σοκολάτας με παγωτό αμύγδαλο! Αυτή η συνταγή προσφέρει μια απολαυστική πινελιά στα παραδοσιακά σάντουιτς παγωτού, συνδυάζοντας την απαλότητα του παγωτού με γεύση αμύγδαλου με την ακαταμάχητη γλυκύτητα των μπισκότων σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 τέταρτο
Παγωτό αμύγδαλο

1 ½ φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ φλιτζάνι
Άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 ¼ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

2
Μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι
Ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή λιχουδιά, θα χρειαστείτε τα εξής:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψιά
– Περγαμηνόχαρτο
– Παγωτό μεζούρα
– Σπάτουλα
– Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
4. Χτυπάμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα των υλικών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
6. Διπλώστε τα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
7. Στρώστε τα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.
8. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα ή κουτάλι μπισκότων, ρίξτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμης στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος, αφήνοντας περίπου 2 ίντσες απόσταση μεταξύ κάθε μπισκότου.
9. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να δέσουν οι άκρες.
10. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στα ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα σάντουιτς με σοκολάτα με παγωτό αμύγδαλο είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την προετοιμασία της ζύμης μπισκότων όσο και τη διαδικασία ψησίματος. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε επιπλέον χρόνο για να κρυώσουν τα μπισκότα πριν συναρμολογήσετε τα σάντουιτς.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να εξασφαλίσετε μια απαλή και λαστιχωτή υφή, αποφύγετε την υπερβολική ανάμιξη της ζύμης μπισκότων μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά.
– Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, χρησιμοποιήστε ολλανδικά επεξεργασμένο κακάο σε σκόνη.
– Αφήστε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσετε με παγωτό για να μην λιώσουν.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις παγωτού για να δημιουργήσετε μοναδικούς συνδυασμούς.
– Πασπαλίστε τα συναρμολογημένα σάντουιτς με ζάχαρη άχνη για μια κομψή τελική πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
280

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
160 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
31 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
19 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται να σερβίρετε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές, γίνετε δημιουργικοί! Μπορείτε να παρουσιάσετε τα σάντουιτς με σοκολάτα με παγωτό αμύγδαλο σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα γλυκού. Σκεφτείτε να περιχύσετε λίγη ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω από τα σάντουιτς για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης. Για να προσθέσετε μια έκρηξη χρώματος και φρεσκάδας, σερβίρετε μαζί με μια πλευρά φρέσκων μούρων ή μια κούκλα σαντιγί.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε αυτά τα παραδεισένια σάντουιτς, τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε τα στην κατάψυξη. Θα παραμείνουν φρέσκα για έως και μία εβδομάδα. Εάν φτιάχνετε τα σάντουιτς νωρίτερα, συναρμολογήστε τα λίγο πριν τα σερβίρετε για να βεβαιωθείτε ότι τα μπισκότα διατηρούν την υφή τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα σάντουιτς με σοκολάτα με παγωτό αμύγδαλο προσφέρουν όχι μόνο μια νόστιμη απόλαυση αλλά και ορισμένα διατροφικά οφέλη που πρέπει να λάβετε υπόψη. Τα αμύγδαλα, το βασικό συστατικό στη γέμιση του παγωτού, παρέχουν μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος. Επιπλέον, τα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Η σκόνη κακάο που χρησιμοποιείται στα μπισκότα σοκολάτας περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία έχουν συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση της φλεγμονής, τη βελτίωση της ροής του αίματος και την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτές τις λιχουδιές με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν λαχταράτε περισσότερες γλυκές απολαύσεις, δείτε μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε:
– Σάντουιτς παγωτού με τσιπ σοκολάτας μέντας
– Γεμιστά μπισκότα μπράουνι με φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
– Μπάρες Cheesecake Raspberry Swirl
– Αλατισμένη τάρτα σοκολάτας καραμέλας

Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα και να εξερευνήσετε διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων ή παραλλαγές σε κλασικές συνταγές. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και το πάθος της διάσημης ζαχαροπλαστικής Χριστίνας Τόση, γνωστής για τα καινοτόμα γλυκά της στο Milk Bar. Η μοναδική της προσέγγιση στους συνδυασμούς γεύσεων και τις παιχνιδιάρικες ανατροπές σε παραδοσιακά επιδόρπια αποτέλεσαν έμπνευση για αυτά τα σάντουιτς με σοκολάτα με παγωτό αμύγδαλο. Διαχέοντας τον πλούτο του παγωτού αμυγδάλου στην κλασική μορφή σάντουιτς παγωτού, αυτή η συνταγή προσφέρει μια απολαυστική απόλαυση που είναι τόσο νοσταλγική όσο και ευρηματική.

Μαζέψτε, λοιπόν, τα υλικά σας και αφήστε το άρωμα των φρεσκοψημένων μπισκότων σοκολάτας να γεμίσει την κουζίνα σας καθώς ξεκινάτε ένα ταξίδι νοστιμιάς. Αυτά τα σάντουιτς σοκολάτας με παγωτό αμύγδαλο αναμφίβολα θα αφήσουν εσάς και τους αγαπημένους σας με χαμόγελα στα πρόσωπά σας και την ικανοποίηση να απολαύσετε ένα επιδόρπιο που ταιριάζει σε έναν αληθινό γνώστη. Απολαμβάνω! 🍨🍫

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button